tisdag 24 april 2007

paris je t'aime je t'aime je t'aime je t'aime je t'aime

Paris var ljuvligt. Obeskrivligt, besinnigslös grönska och blommor och intryck. Loads of Kodak moments. Jag och Mads strosade längs gatorna, drack café crème på små kaféer och gick på muséer. Tittade på Eiffeltornet från en jordgubbsfrukost i parken bredvid, klättrade upp för Notre Dames tusen trappsteg och tystnade av makalös utsikt, halkade på kullerstenar i Montmartre.

Det har varit den bästa av Paris weekends, många favoritställen hittade vi. Fint var att vandra på kyrkogården Père Lachaise och titta på gravarna, dricka drinkar på Le Fumoir, Montmartres gator - och Amelies café - och den fantastiska falafeln i Maraiskvarteren. Besöken på Palais du Tokyo och Musée D'Orsay var greit, ja allt allt allt var bra.

Himlen var alldeles blå varje dag, vi såg inte ett enda moln på hela tiden. Solsvettiga med stapplande franska, men tjusiga paris-ladies var vi!

Några arty Kodak moments, från en wannabe-Edith in France:


La tour Eiffel.


Moi i Maraiskvarteren. Verkar vilja gråta, men har en fin paris-prickig klänning i alla fall.


Mads i solen, med rödvin i Montmartre.


Kvitto från Amelies café.


Frukost.


Montmartre.


Ett arty kort på min tjusiga paris-page.


Lovely Mads, a paris lady.


Ediths grav.


Père Lachaise. Där vilar även Jim Morrisson, Proust och Balzac och många många.


Jag med Marilyn-klänning (dock lite mindre vågad) och baguette.

3 kommentarer:

Anonym sa...

oh! very arty party pictures. jag vill också strosa i paris!
har precis kommit hem från skolan. första cykelturen sedan o l y c k a n. är dödens trött, har vart uppe sen fem i morse. om jag inte ringer dig ikväll pga kvällssysslor så kan jag ringa imorgon... puss

Anonym sa...

ALLTSÅ HUR DJÄVLA UNDERBART FÅR DET BLI!? nu har vi något att berätta för barnbarnen och måste definitivt göra om det. :D vive la france! vive la dance!

Anonym sa...

Du ser så fransk ut Helene! Du borde flytta till Paris nästan. Men det verkar ju superfint där. Nästan lika fint som Tällberg ;-)