torsdag 15 februari 2007

the rice and rice

Jag undrar en sak. På basmatiris och bulgur och sånt står det alltid OBS! skölj innan tillagning. Nu undrar jag, varför? Hur farligt är det att strunta i det? Sist men inte minst, hur sjutton sköljer man ris? Jag har bara en tesil som har tillräckligt små hål för att inte släppa igenom riset, och det går ju inte. Hmm.

Jag ska äta quornnuggets, ris (osköljt dock) och soyasås med wasabi i. Det kan inte bli godare. Jag är besatt av wasabi.

1 kommentar:

Anonym sa...

ta grytan. häll i ris. fyll med vatten till hälften. skaka runt något. Häll av vattnet. Ta hjälp av locket för att stoppa riset om det behövs. Riset sköljt.
Ta sedan något mindre vatten än anvisning till kokningen.
Och nej, förmodligen är skillnaden mot, såväl som faran med, oskööljt minimal. Jag hittade ett gruskorn en gång dock.